Sander Groen | Reisjournalist
Voorpagina > Over Sander
Sander Groen (1971) is bekroond reisjournalist. Vanuit standplaats Amsterdam reist hij zes maanden en honderd-duizend kilometer per jaar de wereld rond voor reisreportages met verrassende invalshoeken en bijpassend beeld.

Wereldkaart

Sander op reportage

 Chef bijlagen Ingrid Sikking van het Algemeen Dagblad:

"Sander Groen is een professional. Een reisjournalist die je waar dan ook naartoe op pad kunt sturen en dan weet dat je een pakkend verhaal krijgt en prachtige foto's. Ook komt hij zelf met goede ideeën. Sander maakt een reisplanning voor het komende jaar. Dat werkt heel prettig. Sander won dit jaar de Aad Struijs Persprijs met een reisverhaal, Een enkeltje Teheran, dat in AD Reiswereld stond - een terechte bekroning voor zijn werk."Hoofdredacteur Harri Theirlynck van Reizen Magazine:

"Sander snapt goed wat mensen willen lezen en zien. Hij schrijft scherp en enthousiast, heeft kennis van zaken, maakt verdienstelijke tot prachtige digitale foto's bij zijn reportages, en is ook nog eens betrouwbaar. Ondanks alles is hij aardig en eenvoudig gebleven. Bijna de gedroomde freelancer."Reisredacteur Marieke van Dantzig van Plus Magazine:

"Ik weet niet of Sander een hond heeft, maar als het diertje op zijn baas lijkt is het vast een enthousiaste terriŽr. Sander bijt zich vast in zijn opdracht, houdt rekening met de doelgroep, exploreert ter plaatse iedere centimeter en komt terug met een inspirerend verhaal. Hoewel hij zelf beweert een matig fotograaf te zijn - ik houd wel van zulke misplaatste bescheidenheid - lukt het ons steeds prima zijn verhalen met eigen beeld te illustreren. Ik ben van plan om hem nog wel eens op stap te sturen."Chef PS v/d Week Merijn Henfling van Het Parool:

"Het is een plezier om met Sander te werken. Hij komt met goede ideeŽn, maar weet ook raad met onze voorstellen. Hij denkt mee en weet wat de doelgroep aanspreekt. Zijn schrijfstijl is origineel, humoristisch en pakkend. Sander komt zijn afspraken na en levert verhalen waar de eindredactie nauwelijks naar om hoeft te kijken."Hoofdredacteur Gemma Boormans van Viva EspaŮa:

"Sander voldoet op alle terreinen aan het profiel van de ideale freelancer. Hij is snel, zit vol verrassende invalshoeken en schrijft virtuoos. Sander leunt niet achterover en hangt niet de hele dag aan de telefoon over allerlei details, maar pakt het onafhankelijk aan. Daar houd ik van: geen gezeur, maar eigen verantwoordelijkheid. Zijn fotografie is van goede kwaliteit; geen saaie verstilde plaatjes, maar foto's die naadloos aansluiten bij het gevoel van de reportage. Een schot in de roos."Hoofdredacteur Edwin Reinerie van Winq:

"Sander bijt zich vast in zijn onderwerpen. Waar andere auteurs al tevreden zijn met obligate informatie, zal hij nog eens extra research plegen om een doortimmerd artikel te kunnen leveren. Ik kan er altijd van opaan dat Sander genoeg interessante feiten boven tafel krijgt - en deze heel aardig opschrijft - om tot een boeiend eindproduct te kunnen komen."